4 stjerner

Periode:
Fra fredag, den 29. oktober til søndag, den 30. oktober

Pris:
Gratis – og så fik vi endda mad med hjem smiley

Facit:
En hyggelig weekend med masser af hundefolk. I alt 16 hunde med tilhørende førere samt trænere, figuranter og en adfærdskonsulent gjorde det til en vellykket weekend.

Da værelses-afdelingen af uddannelsescentret på FSN Tirstrup er lavet om til administration, manglede der mulighed for at komme i bad. Men det blev så løst ved at vi kunne køre ned til Bygning 60, hvor der var bad.

Forplejningen kunne der ikke sættes en finger på. Henrik stod for maden hele weekenden, og det var bare godt.

I øvrigt om opholdet:
Vi ankom lidt tidligt, for da Henrik (med hjælp fra Ayoe) skulle stå for maden, skulle vi være der lidt før. Jane kom nu ikke ret lang tid efter os.

Resten kom mellem 18.30 ot 19.30, og så havde vi 2 timers foredrag ved Knud Maarup. Han fortalte om hundes adfærd – spændende, som det plejer at være.

Til natmad havde Henrik sørget for grønne pølser… det var nu ikke alle, der syntes lige godt om dem. Så det var heldigt, at der også var nogle almindeligt farvede til de sarte. smiley

Mens de andre trissede ned til bygning 60 for at sove på nogle madrasser, gik vi 3 og Aichi lige rund om hjørnet og puttede os i vores dejlige seng i campingvognen. Især efter vi har fået den nye topmadras med memory-skum er det en fornøjelse at sove i den!

Efter morgenmad udvalgte Knud 4-5 hunde, som han ville arbejde lidt mere med. De havde forskellige udfordringer, som andre hanhunde, blive liggende i dæk og springe ind i figuranten i rondering. Sikke en oplevelse, så hurtigt han fik sat skik på det og gav gode råd til hund og fører om fortsat træning!

Efter frokost – som Henrik havde anrettet med sild, lun leverpostej og ribbensteg – sagde Knud farvel. Jane kaldte hundeførerne sammen, for der var blevet stjålet en bil og kidnappet en af vores folk. Godt, at der var så mange hunde, der kunne optage sporet, finde forskellige tabte genstande og gå spor efter både gerningsmændene og den forvirrede bortførte. Alle kom hjem igen i god behold. smiley

Til eftermiddagskaffen havde Ayoe bagt Jokums-kage, der stadig var lun, da den blev serveret. Den gjorde lykke!

Derefter var der en patrulje med to gange snubletråd, efterfulgt af en rondering på genstande i åbent tærren og lige derefter en rondering efter en person i en bygning. Alle hunde kom igennem øvelserne – nogle bedre end andre. Men der er også forskel på uddannelsesniveauet, for der var lige fra ret nye hunde som endnu ikke er godkendt til gamle, garvede med mange års erfaring. Hovedsagen er, at alle hygger sig og får lært lidt.

Efter et bad var der kammeratskabsaften med kalkunbryst, flødestuvede kartofler og salat. Mums! Folkene kiggede dog en ekstra gang – for bordet var flot dækket oog pyntet med lys – det plejer vi ikke at være vant til. smiley

Søndag morgen var der lidt oprydning og rengøring efter morgenmaden, og så sivede folk lige så stille hjem. Vi kørte som nogle af de sidste, og var hjemme lidt i 11.

Campingvognen blev tømt – for det var årets sidste tur. Nu er det tid til vinterhi!

Link til hjv.dk med lidt billeder fra weekenden