3 Stjerner

Link: www.eurocampings.co.uk/en/europe/slovenia/camping-terme-ptuj-101301/

Periode:
Fra søndag, den 8. juli til mandag, den 9. juli 2012 – første regulære stop på vejen til Kroation.

Pris:
38,25 € for to voksne i en nat, med adgang til termalbadet. Skal man kun overnatte, uden en tur i termalbadet, som ligger nabo til campingpladsen, sparer man 4,50 € pr. person / dag.
Der er strøm, gratis bad og gratis internet.

Facit:
Campingpladsen ligger i udkanten af byen Ptuj i kort afstand fra motorvejen fra Graz i Østrig til Zagreb i Kroatien. Så kommer man denne vej, er den et rigtigt fint stopsted. Den er ikke særlig stor, og de fleste bliver kun 1-2 nætter. Dermed er det lidt en gennemgangslejr.
Selve pladsen er delt op i to, hvor den mindre del befinder sig til højre mod termalbadet. Den større – og vel egentlige – campingplads er delt op i fire ca 35 x 35 m store firkanter, omgivet af høje hække med nogle store, skyggefulde løvtræer indeni. Man kører bare ind, og finder en plads, hvor man nu synes. Der er strømskabe op mod hækkene.
Badeforholdene er ganske fine, især set i forhold til den normale standard sydpå. Der er både toiletpapir, håndsæbe og papir til at tørre hænderne i. Brusere er der 4 af, som benyttes af begge køn. Her ville dørene med fordel kunne repareres lidt, da der er et oplukkeligt trægitter i hovedhøjde. Desværre kan gitteret ikke lukkes, så man kan se ind i bruserummet. Det gør dog ikke helt så meget, da der er bruseforhæng foran selve bruseren, så man har sit privatliv i fred.
Der er et udendørs køkken, hvor man selv kan sætte sin el-plade til, hvis man har en sådan. Vaske- og opvaskemulighed er der også.
Hvor pladsen kan bære lidt præg af at være slidt, er selve termalbadet alle tiders. Med både uden- og indendørs bassiner og vandrutsjebaner, legeområde til børnene og store liggearealer med masser af solvogne. De udendørs vandrutsjebaner er for viderekomne – den ene er udformet som et skihop, en anden skal man bruge en topersoner badering, formet som et 8-tal i. Her suser man først ned gennem et lukket rør, for halvvejs nede pludselig at flyve ud i den tomme luft. Man lander på en sliske, der går på den modsatte side går stejlt opad igen, for at hjælpe med til at tage farten af. Derefter gælder det at ramme indgangen til det næste rør, som fører helt ned til afslutningsbassinet.
Den indendørs rutsjebane er også meget spændende, da man her starter i et glasklart rør, og det føles som om man kaster sig ud i ingenting. Efter nogle sving bliver der pludselig helt mørkt, så man næsten ikke ved hvad der er op og ned. Lidt længere fremme er der så nogle led-lys, men de snyder, da de får det til at virke som om røret drejer til højre, mens det faktisk drejer til venstre…
Ellers er der også boblebade, udspringstårn og mulighed for ”bare” at svømme nogle baner.

I øvrigt om opholdet:
Vi ankom ved 5-tiden efter at have tilbagelagt ca. 1.200 km fra Lastrup lørdag og søndag, med et overnatningsstop på en Autohof i nærheden af Schweinfurt i Tyskland. Egentlig ville vi have stoppet i Østrig, men da vi havde en aftale om at mødes med Pia og Claus i Kroatien om mandagen, gjaldt det om at få tilbagelagt så stor en strækning som muligt. Og sjældent er vi kommet så godt igennem, som denne gang. Selv om vi gentagne gange hørte om både køer og uheld i trafikradioen, var der intet på den strækning vi kørte. Så stort set hele vejen kunne vi køre med maks. hastighed, selv om den jo ikke er så stor, når man har en snegl på slæb.
Efter at have sat vognen på plads og fået en kølig øl, gik vi ved 7-tiden over i termalbadet, for at få en svømmetur. Skønt, når temperaturen er på den rigtige side af 30 C! Og da mange allerede var taget hjem, var det god plads i bassinerne.
Hjem på pladsen og få et bad, og derefter hen på hotellet, der ligger overfor badet for at få lidt aftensmad. Det blev til en salat med kylling til Karin og nogle kyllingefileter med mandler til Henrik, sammen med en stor flaske vand. Prisen var ganske ok, vi kom af med 18 € i alt.

Næste dags morgen var vi forholdsvis tidligt oppe. Temperaturen om natten var faldet til lige over 20 C, som er en behagelig temperatur at sove i. Den steg dog hurtigt til 25-26 C, da solen fik lidt magt. Efter morgenmaden var vi over i badet endnu en gang for at svømme lidt, inden vi ca. 10.30 kørte fra pladsen på vores videre vej mod Plitvice i Kroatien.
Næste gang vi kører denne vej til Kroatien – og det kan vi sagtens finde på – vil vi nok gerne stoppe en dag ekstra i Ptuj. Den kan sagtens anbefales!