2 ½ Stjerner
Link:
www.campingborik.com

Periode:
Vi var der fra søndag, den 15. juli til onsdag, den 18. juli 2012.

Pris:
Vi gav 592,80 Kuna, som svarer til ca 85 € for 3 dage / nætter. Som altid sydpå er varmt vand inkluderet i prisen.
Campingkortet gav 10 % rabat på prisen – det er også værd at tage med.

Facit:
Pladsens store fordel: at den ligger i cykelafstand fra Zadar. Og så har der været god plads og meget skygge. Toiletbygningerne har set bedre dage, men er dog rene og med nok papir. Stranden består af grus og sten, og vandet er ikke videre klart.
Der er Internet på pladsen, men det skal der betales ekstra for. Dels for hvert apparat, der skal på, og dels for forbruget. Så det droppede vi.
Det blæste en del i de dage vi var der, og det betød at pinjetræerne, der giver en dejlig skygge, tabte en masse nåle, som blæser ind alle vegne.
Temperaturen faldt fra ca 33 C ved ankomsten til 26 C et par dage senere. Om natten lå den lige over 20 C, så der var ingen problemer med at sove, og heller ikke at holde køleskabene nede i en ordentlig temperatur.
Pladsen ligger knap 4 km fra Zadar, og er fin som udgangspunkt til besøg i byen. Vil man ikke køre selv, kører der også bus.

I øvrigt om opholdet:
Vi ankom ved middagstid efter den korte køretur på små 20 km fra Razanac, og cyklede en tur for at finde den plads vi ville være på. Vi fandt et godt sted, ikke langt fra stranden og hvor der var godt med skyggegivende træer. Opsætningen gik hurtigt, og efter en kort indkøbstur i det nærliggende supermarked på pladsen var det tid til frokost.
Senere på eftermiddagen var der tid til en god svømmetur. Vandet er nu temmelig uklart, og lidt varmere end ved Razanac.
Efter et bad blev vi enige om at cykle en tur ind til Zadar. Vi cyklede langs med vandet hele vejen derind – en dejlig tur på ca 5 km. Da vi kom ind til den gamle by, var der et mylder af mennesker, så vi gik bare tværs igennem for at komme om på den anden side, hvor søorglet og solpladsen er. Solen var så småt ved at gå ned, og der var masser af mennesker der lyttede til bølgerne, der skabte toner i søorglet.
Da vi var ved at være sulten, vendte vi ind mod den gamle by igen, og fandt et sted hvor vi kunne få en pizza-slice og en øl. Det blev en billig aftensmad – i alt kom vi af med 45 Kuna, for to kvarte pizzaer, en øl og en vand.
Herefter gik vi lidt gennem byen, og endte på torvet, hvor et israelsk kor sang. Vi lyttede lidt, mens vi spiste en is, og gik så videre ud mod søorglet igen. I mellemtiden var det blevet helt mørkt, og det var skægt at se, som solpladsen nu lyste og skiftede farve. Efter en tur langs havnen tilbage til cyklerne kørte vi en anden vej tilbage til campingpladsen.
Næste dags morgen bød så på en lidt træls overraskelse – en eller anden havde i ly af natten tømt vores udendørs køleskab for stort set alt drikkeligt! Det var en 8-10 øl, 1 flaske rom, 1 l Radler, 1 lille Sprite og ikke mindst 6 l Cola der smuttede i den omgang. Øv! Men whiskyen kunne tyvene åbenbart ikke li’, for den stod der endnu…
Denne dag blev tilbragt mere eller mindre på langs i og omkring campingvognen. Det blev kun til en kort svømmetur, ellers stod den på læsning og afslapning.
Dagen efter var der mere liv i os hen ad eftermiddagen, så efter en svømmetur tog vi cyklerne ind til Zadar igen. Nu havde alle forretningerne åben, men der var nu ikke så meget at komme efter for os. Vi nøjedes med at gå rund og beundre de smalle gader og gamle huse. Købte en pizzaslice og satte os ud til vandet for at spise den.

Derefter cykelturen hjem igen. Tilbage på pladsen kom vi lige i rette tid til at se solnedgangen over havet – sikke nogle smukke farver den giver!
Efter de tre dage på pladsen ved Zadar havde vi lyst til at flytte os igen, og diskuterede lidt hvor vi skulle hen. Beslutningen blev, at vi ville køre lidt op ad kysten, og finde en plads ud for øen Krk. Så næste morgen stod den på sammenpakning, og lidt over ti var vi klar til at forlade pladsen for at se mere af Kroatien.